Wat ze doet

Pilates - dat is toch een soort yoga?
Nee joh! Tijdens een Pilates les leer je om je dieper gelegen spieren te activeren. Het is een ketentraining waarbij je hele lichaam wordt geprikkeld. Hierdoor worden overbelaste spieren ontlast en verwaarloosde spieren geactiveerd en versterkt. Het is niet zweverig of spiritueel, het is juist heel erg functioneel. Zie het als (preventief) onderhoud van je lichaam en daarbij vergroot je ook nog eens je lichaamsbewustzijn!

"In ten sessions you'll feel the difference. In twenty you'll see the difference. In thirty you'll have a whole new body!" - Joseph Pilates.

Met bovenstaande quote sloeg Joseph Pilates de spijker op de kop. Authentiek Pilates doe je niet 'ff een paar keer tussendoor'. Als je na het volgen van een proefles nieuwsgierig bent geworden wat Pilates verder voor jou kan betekeken, spreek je samen met de Juf een termijn en een persoonlijk doel af. Kracht en souplesse opbouwen in je lichaam lukt niet in twee weken: het is wel een commitment.

Je start met de basis oefeningen en maakt kennis met de techniek, wat in ogen van de Juf eigenlijk meer het creeren van lichaamsbewustzijn is. Afhankelijk van hoe lichaamsbewust jij op dit moment bent, heb je daar een x-aantal lessen voor nodig. Als je een aantal lessen hebt gehad en de oefeningen gaat snappen wordt het pas écht leuk. En dan kun je gaan bouwen.. Intensiteit opvoeren, zwaarder trainen, naar het volgende level oefeningen.


Waarom een intake/personal training?
Voordat de Juf je 'loslaat' in één van haar groepen, is een 1:1 intake noodzakelijk. Tijdens dit uur legt de Juf jou de basis techniek uit (het op een juiste manier aanspannen van de Transversus Abdominis en bekkenbodem en legt ze je uit hoe je een neutraal bekken kunt houden tijdens de oefeningen). Een juiste techniek is essentieel om soepeler en sterker te worden. In dat uur checkt ze verder eventuele disbalansen in jouw lijf en wordt de doelstelling voor in de groepstraining bepaald. Ze wil gewoon zeker weten dat jij veilig traint en het beste uit jouw groepsles haalt!

Live en Online Small Group Training
De live Small Group lessen worden gegeven vanuit de Kazernestraat 27b. Als jij niet in staat bent om naar Muiden te komen, log je gewoon in via ZOOM en doe je op die manier mee! Net alsof je bij ons in de les ligt. Don't worry - het is geen 'zend les'. Je kunt niet even koffie halen tijdens de les. De Juf ziet (en corrigeert ;-)) jou gewoon - óók online!


Personal Training en Duo lessen
De Juf is op haar best tijdens een 1:1 of 1:2 les. Voelen welke spieren je aanspant en waarom. Zien waar jouw lichaam compenseert om een bepaalde oefening uit te voeren. En dat steeds een stukje meer perfectioneren... Personal Training kan zowel op de mat als op de Reformer. De lessen zijn eigenlijk altijd wel gezellig, maar je traint ook hard! De Juf houdt van aanpakken.

Ben je nieuwsgierig geworden? Meld je aan voor een intake!

*****

REFORMER

Joseph Pilates was zijn tijd ver vooruit. Naast bewegingspecialist was hij ook een zeer getalenteerd uitvinder. Zo ontwierp hij o.a. de Reformer.

Zie het een beetje als het frame van een eenpersoons bed. Door middel van een genieus katrolsysteem waar hand-/voet loops verbonden zijn aan 'springs' (in diverse diktes/zwaartes), kun je het plateau waarop je ligt/staat in- en uitschuiven. Net als Pilates op de mat is er tal van oefeningen mogelijk die je naar eigen niveau kunt uitvoeren.

Als je eenmaal op een reformer hebt getraind, wil je nooit meer anders. Je traint je hele lichaam: het is fun, intensief en uitdagend. Geen oefening is hetzelfde. Je stretcht en gebruikt kracht gelijkertijd. Je moet het gewoon ervaren.

Boek nú jouw eerste personal training / intake! Mail depilatesjuf@gmail.com of stuur een Whatsapp bericht naar 06 104 17 320.
De Juf werkt met een Balanced Body Allegro 1 Reformer